گزارش

نفعی که بازار نفت از لغو تحریم‌های ایران خواهد برد

یک کارشناس بین‌الملل انرژی گفت: شرایط بازار نفت ممکن است فرصتی را فراهم کرده باشد که چین، هند، اروپا و سایر مصرف‌کنندگان عمده نفت‌خام تمایل داشته باشند که تحریم‌ها علیه صنعت نفت و گاز ایران برداشته و این احتمال داده می‌شود که مذاکرات وین نتایج مثبتی را دربرداشته باشد.

به گزارش خبرگزاری پیام آوران اقتصاد به نقل از ایلنا ،محمود خاقانی با اشاره به نوسانات عرضه و تقاضای نفت طی دو سال اخیر اظهار داشت: همه به یاد دارند که درماه آوریل ۲۰۲۰ همه‌گیری ویروس کرونا انبارهای نفتی محصور به خشکی نفت‌خام متوسط غرب تگزاس (WTI) بشدت سقوط کرد و به حدود منهای ۴۰ دلار رسید. به این معنی که مخازن نگهداری نفت‌خام پر بود و برای انبار کردن نفتی که زمان تحویل گرفتن آنها در بازار فرارسیده بود جا نبود. در نتیجه صاحبان بشکه‌‌های نفت خام حاضر بودند دستی هم پولی بپردازند تا کسی نفت را بخرد و آنها را خلاص کند. در زمان حاضر با موفقیت نسبی واکسن‌ها بازار درحال برعکس شدن است و این نگرانی وجود دارد که بدلیل قیمت بالای نفت‌خام و تصمیم اخیر کشورهای عضو اوپک همراه با کشورهای غیر عضو اوپک و مشکلاتی که نیجریه و انگولا برای افزایش تولید دارند انبارهای ذخیره نفت‌خام WTI که نبض بازار آمریکا است، خالی از نفت باشند و تناسبی در عرضه در برابر افزایش تقاضای بازار وجود نداشته باشد.

وی افزود: در اروپا این نگرانی به وجود آمده است که ممکن است دور جدیدی از همه‌گیری کرونا شروع شود و افزایش تقاضا هم آنطور نباشد که انتظار می‌رود. درهمین حال بدلیل کمبود گاز طبیعی و زغال‌سنگ قیمت آنها هم افزایش یافته است. گزارش‌ها حاکی از این است که نیروگاه‌های برق در آمریکا خرید نفت‌خام و فرآورده‌های نفتی را افزایش داده‌اند. درنتیجه میزان تقاضا روزی ۷۵۰۰۰۰ بشکه بالا رفته است.

این کارشناس بین‌الملل انرژی تصریح کرد: انتظار می‌رود برداشت نفت‌خام از انبارها در امریکا هم در طول زمستان درماه نوامبر و دسامبر ۲۰۲۱ به حدود روزی دومیلیون بشکه برسد. بنابراین، الکساندر نواک معاون نخست وزیر روسیه گفته است قیمت نفت‌خام در بشکه‌ای ۸۰ دلار قیمت مناسبی است.

وی با اشاره به تصمیم اخیر اوپک‌پلاس گفت: اوپک‌پلاس تصویب کرده است که در ماه دسامبر روزانه ۴۰۰هزار بشکه نفت بیشتر وارد بازار کند. این درحالی است که دولت بایدن برای کمک به اقتصاد آمریکا خواهان عرضه نفت بیشتری به بازار توسط اوپک‌پلاس بود. عربستان‌سعودی و روسیه هریک حدود ۱۰میلیون بشکه در روز در ماه دسامبر ۲۰۲۱ به بازار عرضه خواهند کرد. چین هم مانند آمریکا از افزایش قیمت نفت‌خام راضی نیست و به همین دلیل برای تاثیرگذاری در بازار نفت‌خام حجم قابل توجهی فرآورده‌های نفتی (بنزین و گازوئیل) به بازار عرضه کرد، ولی بنظر می‌رسد میزان تقاضا بقدری بالا رفته است که اقدام چین نتوانست جلوی افزایش قیمت نفت‌خام تا بشکه‌ای ۸۰ دلار و شاید بالاتر را بگیرد.

خاقانی یادآور شد: در هر حال اکنون برخی از صاحب‌نظران معتقدند شرایط بازار نفت ممکن است فرصتی را فراهم کرده باشد که چین، هند، اروپا و سایر مصرف‌کنندگان عمده نفت‌خام تمایل داشته باشند که تحریم‌ها علیه صنعت نفت و گاز ایران برداشته شود و این احتمال داده می‌شود که مذاکرات وین نتایج مثبتی را در برداشته باشد.

نمایش بیشتر

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *