صنعت و معدن

چالش‌های صادراتی صنعت سنگ؛ ظرفیت ۵ میلیارد دلاری که در انتظار اصلاح سیاست‌هاست

تولید سالانه ۱۰ تا ۱۲ میلیون تن سنگ در ایران هنوز به صادرات قابل‌توجهی تبدیل نشده است. رئیس انجمن سنگ ایران ارزش صادرات سنگ کشور در سال ۱۴۰۳ را حدود ۲۳۰ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: با اصلاح سیاست‌ها و رفع موانع، ظرفیت صادرات این صنعت می‌تواند به پنج میلیارد دلار برسد.

بهرام شکوری رئیس انجمن سنگ ایران در نشست خبری هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی سنگ ایران در محلات و نیم‌ور با اشاره به ظرفیت‌های صنعت سنگ کشور گفت: اگر ظرفیت‌های این صنعت به‌درستی هدایت و از آن حمایت شود، صنعت سنگ می‌تواند حداقل ۵ میلیارد دلار ارزآوری و صادرات برای کشور ایجاد کند؛ ظرفیتی که در کنار اشتغال‌زایی، می‌تواند جایگاه صنعت سنگ را در اقتصاد کشور پررنگ‌تر کند.

رئیس انجمن سنگ ایران در نشست خبری هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی سنگ ایران در محلات و نیم‌ور که ۱۴ تا ۱۷ مهرماه برگزار خواهد شد، درباره این دوره نمایشگاه سنگ ایران تصریح کرد: این نمایشگاه با تمرکز بر سنگ‌های کوپ و محصولات تولیدشده در صنعت سنگ کشور برگزار می‌شود و امسال بیش از ۶۰۰ شرکت داخلی و خارجی در آن حضور دارند.

نمایشگاه در فضایی حدود ۱۲۰ هزار مترمربع برگزار شده و بیش از ۴۵ هزار تن سنگ کوپ در آن عرضه خواهد شد. همچنین هیات‌های تجاری از کشور‌هایی مانند روسیه، پاکستان، ترکیه، هند و مصر برای حضور در نمایشگاه دعوت شده‌اند.

شکوری افزود: برای نخستین‌بار میز خدمت سنگ با حضور کارشناسان معاونت معدنی، سازمان توسعه تجارت، سازمان نظام مهندسی معدن و نمایندگان دانشگاه علم و صنعت در نمایشگاه برپا می‌شود.

رئیس انجمن سنگ ایران با اشاره به فعال شدن دوباره ستاد سنگ گفت: با پیگیری انجمن و همکاری وزارت صمت، ستاد سنگ که پیش از این به‌عنوان شورای سیاست‌گذاری سنگ فعالیت می‌کرد، دوباره فعال شده و مسائل حوزه اکتشاف، استخراج، فرآوری و صادرات سنگ در این ستاد بررسی می‌شود.

رئیس کمیسیون معدن اتاق ایران با اشاره به ورود فناوری‌های جدید به صنعت سنگ ایران گفت: استفاده از دستگاه‌های برش با سیم‌های نازک می‌تواند ضمن کاهش ضایعات، راندمان استخراج و فرآوری را تا ۴۰ درصد افزایش دهد.

شکوری با اشاره به آمار تولید و صادرات سنگ کشور گفت: در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۰ تا ۱۲ میلیون تن سنگ در ایران تولید شده است، اما ارزش صادرات این محصول حدود ۲۳۰ میلیون دلار بوده است؛ رقمی که در مقایسه با حدود ۴۲ میلیارد دلار ارزش صادرات سنگ در جهان، سهم بسیار محدودی دارد.

وی افزود: حدود ۸۵ درصد سنگ تولیدی کشور در داخل فرآوری و مصرف می‌شود و نزدیک به ۱۵ درصد به صادرات اختصاص دارد. این در حالی است که ترکیه در سال ۲۰۲۵ حدود ۱۵ میلیون تن سنگ تولید کرده و نزدیک به ۴۱ درصد تولید خود را صادر کرده است.

رئیس انجمن سنگ ایران کمبود سوخت، مشکلات حمل‌ونقل و موانع ارزی را از مشکلات جدی معادن دانست و تأکید کرد: در شرایط فعلی، مسئله صنعت سنگ دیگر صرفاً توسعه نیست، بلکه حفظ تولید و اشتغال موجود است و رفع موانع می‌تواند به تداوم فعالیت این بخش کمک کند.

منبع: https://iranminehouse.ir

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × یک =

دکمه بازگشت به بالا