نماد سایت پیام آوران اقتصاد

تدوین نقشه راه جدید برای ارتقای ایمنی و کاهش سوانح در شبکه ریلی کشور

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از روابط عمومی راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، سومین جلسه کارگروه مدیریت بحران و ارتقای ایمنی راه‌آهن در سال جاری، روز دوشنبه ۱۶ شهریورماه ۱۴۰۵، با حضور جبارعلی ذاکری، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل راه‌آهن، اعضای هیئت‌مدیره، اعضای کمیسیون عالی سوانح و نمایندگان انجمن‌های صنفی ریلی به‌صورت حضوری و مدیران کل مناطق به‌صورت برخط، در ساختمان مرکزی شهدای راه‌آهن برگزار شد.

ذاکری در این نشست از تلاش کارکنان ادارات ایمنی و نظارت بر شبکه، سیر و حرکت و پلیس راه‌آهن قدردانی کرد و گفت: پایش‌های فنی و عملیاتی در شبکه ریلی باید تقویت شود. همچنین بررسی به‌موقع پست‌های بازدید و روند تعمیرات اساسی باید با هدف ارتقای ایمنی و رعایت دقیق مقررات انجام شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی بر ضرورت تحول در حوزه نگهداری تجهیزات و دستگاه‌های ریلی تأکید کرد و گفت: ارتقای کیفیت تعمیرات و نگهداری و افزایش آماده‌به‌کاری ناوگان، از الزامات بهبود عملکرد شبکه ریلی است.

ذاکری تصریح کرد: پیشگیری از سوانح ریلی با شناسایی به‌موقع نواقص، رفع عوامل خطر و تقویت نظارت در فرآیند سیر و حرکت قطارها امکان‌پذیر است.

وی آموزش، بازآموزی و توانمندسازی نیروی انسانی را از ارکان اصلی پیشگیری از سوانح دانست و گفت: با شناسایی زودهنگام عوامل خطرزا، رفع نواقص و افزایش آمادگی نیروهای عملیاتی می‌توان احتمال تکرار سوانح و رخدادهای مشابه گذشته را کاهش داد.

مدیرعامل راه‌آهن با اشاره به برنامه تأمین امنیت ایستگاه‌های پرتردد گفت: ۱۰ دستگاه تجهیزات ایکس‌ری خریداری شده است و این تجهیزات ماه آینده نصب و راه‌اندازی می‌شود. وی تأکید کرد استفاده از این تجهیزات، سطح کنترل و امنیت ایستگاه‌های پرتردد را افزایش می‌دهد.

ذاکری با بیان اینکه برنامه افزایش سرعت سیر قطارها در محورهای تهران-قم، زنجان و مشهد تا سقف ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت در دستور کار قرار دارد، تأکید کرد: افزایش سرعت قطارها باید همزمان با تقویت اقدامات پیشگیرانه و ایمنی در حاشیه خطوط ریلی انجام شود.

وی بر شناسایی نقاط بحرانی و حادثه‌خیز تأکید کرد و گفت: مسدودسازی گذرگاه‌های غیرمجاز و اجرای طرح‌های ایمن‌سازی از جمله حصارکشی و احداث دیوارهای بتنی در نقاط آسیب‌پذیر، برای جلوگیری از ورود افراد به حریم خطوط ریلی ضروری است.

ذاکری با اشاره به گزارش معاون عملیاتی پیشگیری پلیس راه‌آهن درباره گشت‌زنی و بازرسی‌های شبانه‌روزی در طول خطوط ریلی گفت: شناسایی و جمع‌آوری افراد حاضر در حریم ریلی و پیشگیری از رفتارها و سرگرمی‌های پرخطر، در کاهش حوادث و ارتقای امنیت شبکه مؤثر است.

در این نشست، سرپرست اداره کل ایمنی و نظارت بر شبکه، مدیران کل راه‌آهن تهران و جنوب شرق، رئیس کمیسیون عالی سوانح، مدیرکل واگن‌ها و پلیس راه‌آهن، گزارش عملکرد و راهکارهای عملیاتی خود را برای ارتقای ایمنی شبکه ریلی و پیشگیری از شبه‌حوادث و سوانح ارائه کردند.

منبع: https://www.mrud.ir

خروج از نسخه موبایل