نگاهی به عملکرد صنایع بورسی در این هفته نشان از رشد ۲۸ گروه در مقابل قرمزپوشی ۱۰ صنعت بورسی دارد.
به گزارش پیام آوران اقتصاد و به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، بورس تهران طی معاملات هفته منتهی به نیمه تابستان (۱۵ مرداد) با رشد ۶.۸ درصدی نماگر اصلی خود همراه شد و پس از کش و قوس فراوان توانست بر فراز کانال دو میلیون واحد بایستد.
جهش ۱۳۰ کانالی شاخص کل در این هفته در حالی رقم خورد که شاخص کل هم وزن به رشد ۴.۹ درصدی بسنده کرد. در میان صنایع، گروه تک سهم وسائل ارتباطی همچنان پربازدهترین صنعت بازار لقب گرفت. «لپارس» معاملات هفتگی خود را با رشد ۲۵.۹ درصدی پشت سر گذاشت. گروه چندرشتهای صنعتی دیگر صنعتی بود که با سکانداری «شستا» جایگاه دوم صنایع پربازده را به خود اختصاص داد. رشد ۲۲.۹ درصدی را تجربه کرد. در آنسوی بازار بیشترین افت شاخص صنعت اما با کاهش ۸.۳ درصدی از آن گروه سایرمعادن با تک سهم «کماسه» شد. خودروسازان نیز که پیشتر با حجمی از تقاضا در صفهای خرید همراه بودند، هفتهای منفی را پشت سر گذاشتند و شاهد کاهش ۲.۸ درصد میانگین قیمت سهام زیرمجموعه خود بودند. گروه اطلاعات و ارتباطات با تک نماد «های وب» از دیگر گروههایی بود که پس از رشد پرشتاب قیمت هفتهای قرمز را پشت سر گذاشت.
در میان اخبار اثرگذار بر صنایع بورسی، هفته گذشته با موافقت سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان، قیمت مصوب انواع تایر تولید داخل کشور ۲۵درصد دیگر افزایش یافت که با محاسبه ۳۰درصد دیگر افزایش علیالحسابی که همین یکماه پیش اعمال شده بود، قیمت لاستیک در بازار کشور بهطور رسمی تا ۵۵درصد افزایش مییابد. در این خصوص شرکتهای تولیدکننده لاستیک یک به یک با ارسال اطلاعیه روی سامانه کدال از مقدار افزایش نرخ محصولات خود خبر دادند. در این خصوص شرکت لاستیک یزد اعلام کرد: «با توجه به مجوز سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان نرخ فروش هر کیلوگرم تایر سواری و وانتی رادیال ٢٠ درصد، هر کیلوگرم تایر سواری و وانتی بایاس ١۶ درصد نسبت به نرخهای فروش قبل افزایش یافته استو ضمن آنکه با توجه به سهم هر یک از گروه محصولات در تولیدات شرکت اثر افزایش نرخ فوق به صورت میانگین ١٩.٧ درصد نسبت به قبل است.»
«پکویر» نیز افزایش نرخ فروش محصولات تایر رادیال سیمی خود را به میزان ۲۱درصد اعلام کرد.
هفته گذشته برخی از شرکتهای دارویی نیز از مجوز افزایش نرخ دارو خبر دادند. در این خصوص رئیس سازمان غذا و دارو نیز گفت: میانگین افزایش قیمت دارو در سال جاری قطعا زیر ۱۵ درصد برای همه داروها است.
از این رو شرکت سبحان دارو از دریافت مجوز سازمان غذا و دارو برای افزایش ۱۴ تا ۱۸۸ درصدی ۴۱ قلم محصول خبر داد که از ۹ مرداد اعمال میشود. «دسبحان» اعلام کرد: «طی سال مالی جاری تاکنون ۴۱ قلم از محصولات جمعاً به مبلغ ۴۳.۵ میلیارد تومان بالاتر از ۱۰ درصد افزایش نرخ داشته است که محضولات فوق ۳۲ درصد فروش کل شرکت را تشکیل می دهند.»
شرکت داروسازی تولیددارو نیز از دریافت مجوز تغییر بیش از ۱۰ درصد در نرخ فروش محصولات خبر داد. «دتولید» اعلام کرد: «۲۲ مورد از محصولات تولیدی طی سال مالی ۱۳۹۹ جمعاً به مبلغ ۲۱۴,۲۵۲ میلیون ریال بالاتر از ۱۰ درصد افزایش نرخ داشته که محصولات فوق معادل ۱۸ درصد فروش کل شرکت راتشکیل میدهند.»