به گزارش خبرگزاری پیام آوران اقتصاد به نقل از اتاق بازرگانی تهران،نفت هفته جاری را به شکلی قوی آغاز کرد، آن هم بعد از انبوهی از داده های اقتصادی چین که نشان از بهبودی اقتصادی این کشور از همه گیری کرونا دارد، همچنین درست زمانی که اوپک پلاس محدودیت های تولید خود را برای تخلیه ذخایر جهانی ادامه می دهند. بلومبرگ گزارشی از وضعیت بازار نفت در روز دوشنبه منتشر کرده است.
قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت در نیویورک ۰.۹ درصد رشد کرد، قیمت نفت برنت هم با رشد همراه بود. ارقام اقتصادی چین در دو ماه اول سال نشان دهنده افزایش تولید صنعتی و خرده فروشی بوده است.
نفت خام در ماه های آغازین سال ۲۰۲۱ به شدت رشد کرده است، با کمک واکسن بهبودی از بیماری همه گیری رخ داد و تصمیم سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدان آنها برای کنترل شدید عرضه به رشد قیمت ها کمک کرد. این ترکیب، به علاوه افزایش حملات حوثی ها به زیرساخت های نفتی عربستان، به نفت خام برنت لندن کمک کرد تا هفته گذشته به ۷۱ دلار برسد.
مایکل مک کارتی، استراتژیست ارشد بازارهای CMC آسیاپاسیفیک گفت: یک بار دیگر تصویر تقاضای بهبود یافته همراه با کاهش عرضه از طریق اوپک پلاس، قیمت نفت را بالا برد. او ادامه داد: داده های اقتصادی که این هفته منتشر می شود از جمله داده های اقتصادی کشور چین، ممکن است شواهد اولیه بهبود را نشان دهد. من انتظار دارم در صورت وجود این وضعیت، سطح های بالاتر قیمت نفت را شاهد باشیم.
*قیمت ها
قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت برای تحویل ماه آوریل، ساعت ۱۱ و ۵۲ دقیقه صبح به وقت سنگاپور در بورس کالای نیویورک ۰.۹ درصد رشد کرد هر بشکه و به ۶۶ دلار و ۱۹ سنت رسید. این شاخص هفته گذشته ۰.۷ درصد افت کرده بود.
نفت برنت برای تسویه حساب ماه می، ۰.۸ درصد رشد را ثبت کرد و به رقم ۶۹ دلار و ۷۸ دلار در بورس کالای اروپا رسید.
طبق اطلاعات جمع آوری شده توسط بلومبرگ، تقاضای آشکار نفت چین در ماه های ژانویه-فوریه تقریبا ۱۷ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته و به ۱۳.۳۲۶ میلیون بشکه در روز رسیده است.
به گفته اداره هواپیمایی کشوری پروازهای بیشتری به آسمان چین می روند که باعث افزایش مصرف سوخت می شود. حجم مسافران هوایی در فوریه به ۲۳.۹ میلیون سفر افزایش یافت. این میزان سه برابر سطح سال قبل است.
چین تنها اقتصادی است که پس از کنترل زود هنگام ویروس، از پاندمیی خارج شد. این کشور سال ۲۰۲۰ رشد ۲.۳ درصدی را ثبت کرد و پیش بینی می شود تولید ناخالص داخلی آن در سال جاری ۸.۴ درصد رشد کند.
همچنین نشانه های مثبتی از ایالات متحده در کاهش تلفات هفتگی کووید ۱۹ دیده می شود. میزان تلفات به کمترین میزان چهارماهه گذشته رسیده و میزان مبتلایان هم کاهش یافته است. این ماجرا چشم انداز مصرف نفت در بزرگترین اقتصاد جهان را افزایش می دهد.
اتحاد اوپک پلاس در تلاش است تا سیاست طولانی مدت خود در محدودیت عرضه برای افزایش قیمت های بالاتر بدون تحریک مجدد تولید شیل ایالات متحده را حفظ کند. داده های شرکت بیکر هیوز نشان می دهد که تعداد دکل های ایالات متحده کمی تغییر کرده است.