سرمایه گذاری شرکت های بزرگ و سرمایه داران صاحب نام جهان در بازار ارزهای دیجیتال، این بازار را وارد دوره ای تازه از تاریخ خود کرده است. ارزش بازار ارزهای دیجیتال به دو تریلیون دلار رسیده و به نظر می رسد رقابت سرمایه داران برای حفظ ارزش دارایی ها در این بازار، گرم تر شود. با این حال بعضی از سرمایه گذاران معیارهای خاص خود را برای خرید ارز دیجیتال دارند.
کوین اولیری، سرمایه گذار مشهور کانادایی اعلام کرد تنها بیت کوین ها و رمزارزهایی را می خرد که در کشورهایی با انرژی پاک تولید شده است، نه بیت کوین های آلوده به خونی که در چین استخراج می شود.
کوین اولیری به سی ان بی سی گفت: «من دو نوع ارز دیجیتال می بینم، یک نوع آن که در چین استخراج شده و از نظر من خونین است، و نوع دوم که با انرژی پاک و تجدیدپذیر تولید شده است. این نوع دوم از سوزاندن زغال سنگ تغذیه نکرده است. من ارز دوم را انتخاب می کنم یعنی رمرارزهای پاک».
مدیرعامل O’Shares ETFs که یک بار بیت کوین را زباله خوانده است، اکنون نظر تازه ای درباره پرچمدار بازار ارزهای مجازی دارد. براساس گزارش کوین دسک، کوین اولیری ۳ درصد از سهام شخصی خود را به ارزهای دیجیتال اختصاص داده است. اولیری گفت: «بعد از اینکه اعلام کردم قصد دارم رمزارز بخرم، شرکت ها درباره خرید بیت کوین چینی به من هجوم آوردند».
مصرف انرژی در استخراج بیت کوین، یکی از چالش های حامیان انرژی پاک در چند سال اخیر است. براساس داده های سایت استاتیستا، از آوریل سال گذشته میلادی تاکنون، ۶۵ درصد بیت کوین جهان در چین استخراج شده است.
تعداد شرکت های بزرگی که در مدیریت دارایی ها و ذخیره ارزش، به قوانین زیست محیطی توجه می کنند، رو به افزایش است. هم چنین تولید کربن و حقوق بشر هم از موضوعاتی است که شرکت های بزرگ در نظر می گیرند. اولیری معتقد است همه خرید محصولات ساخت چین باید مورد تجدیدنظر قرار بگیرد.
به گفته اولیری «همه این موضوعات در خرید بیت کوین موثر است. نباید ارز مجازی استخراج شده در چین را بخریم، چراکه این ارز با برقی استخراج شده که برای تامین آن، زغال سنگ سوزانده شده است. این حساسیت شامل خرید ارز از کشورهایی که تحریم شده اند هم، می شود».
این سرمایه گذار مشهور گفت: «موسسات می گویند مبادلات آن ها به معنای تایید عملکرد چین در مسائل حقوق بشری نیست. من هم می گویم برای خرید هر ارزدیجیتالی، سخت گیرانه کار می کنم تا مطمئن شوم این ارز در چین تولید نشده است».
منبع:وبسایت اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی تهران